Τηλεφωνική επικοινωνία

+30 2311180790

ή στο info@focusgreece.com

Online Κρατηση Ξενοδοχειων

Μηδενισμός φίλτρων

Όλα τα ξενοδοχεία - εστιατόρια

Τελευταία άρθρα

Ονειρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις 2015-02-02

Η Ονειρούπολη έχει καθιερωθεί στη Δράμα ως μια χειμερινή εορταστική εορτή για όλο τον κόσμο αλλά κυρίως τα παιδιά !! Κάθε χρόνο εντυπωσιακά δημιουργήματα που θυμίζουν μια παραμυθένια πολιτεία δημιουργούνται στο χώρο
περισσότερα

Αξιοθέατα

Αερολέσχη Δράμας
Αερολέσχη Δράμας “ΑΙΟΛΟΣ”Στην Δράμα ιδρύθηκε η πρώτη «Αερολέσχη Δράμας» το 1986.Στις 22 Νοεμβρίου 1990 γίνεται η πρώτη πτήση από τον Κορύλοβο.Στις 3 Απριλίου 1991 ιδρύθηκε η «Ένωση Αιωροπτεριστών Δράμας Αίολος» με πρόεδρο
περισσότερα
Αρχαιολογικό Μουσείο
Το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας καλύπτει χρονολογικά την ανθρώπινη παρουσία στο νομό Δράμας από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή (50.000 χρόνια από σήμερα), με τα ίχνη ζωής των παλαιολιθικών κυνηγών στο σπήλαιο Πηγών του Αγγίτη,
περισσότερα
Εκκλησιαστικό Μουσείο
Η ιστορία της χριστιανικής εκκλησίας στη Δράμα ξεκινά στη βυζαντινή εποχή και γνωρίζει περιόδους σκληρών δοκιμασιών στην πολυτάραχη περιοχή.Από το 14ο αι., όταν σημειώνεται η οθωμανική κατάκτηση, μέχρι και τον 20ό αι. με τις
περισσότερα
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου
Πρόκειται γι ένα χώρο διαμορφωμένο με γνώση και μεράκι, όπου ο επισκέπτης μπορεί παρατηρώντας τis προθήκες και τα σχετικά διοράματα να σχηματίσει μια συνολική εικόνα για τoυs Βιότοπους τns περιοχής του ποταμού Νέστου και
περισσότερα
ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ
ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ - ΔΡΑΜΑΔιεύθυνση: Οχυρό, 66033 Κ. ΝευροκόπιΏρες λειτουργίας: Απαιτείται συνεννόηση με τη Στρατιωτική μονάδα της περιοχής.Τα οχυρά Λίσσε βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό Οχυρό και περίπου 2 χλμ. από τη πόλη
περισσότερα

Στο ακριτικό Νευροκόπι θα βρείτε διάφορα όμορφα, μικρά χωριά όπου μπορείτε να απολαύσετε τις ομορφιές της φύσης και τη φιλοξενία των κατοίκων τους. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στους οικισμούς Παγονέρι και Περιθώρι που έχουν κηρυχθεί ως παραδοσιακοί και προστατευόμενοι.

Ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση σε όλη την Ελλάδα, με τα 17 τοπικά διαμερίσματά του, προσφέρεται για τουρισμό όλες της εποχές του χρόνου. Είναι μια ιδιαίτερα όμορφη ακριτική γωνιά στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας μας, με κατοίκους που καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου να διατηρούν την ομορφιά του, τις παραδόσεις και την ήσυχη καθημερινή ζωή της επαρχίας.

Το λεκανοπέδιο Νευροκοπίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ολόκληρο ως «μνημείο της Φύσης» καθώς βρίσκεται περικυκλωμένο από μεγάλους ορεινούς σχηματισμούς με πλούσια χλωρίδα και είναι πολλές οι τοποθεσίες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες, με αποτέλεσμα να διατηρούν στο χρόνο την αγνότητά τους. Επίσης είναι γνωστό για το πολικό του ψύχος, με θερμοκρασίες που τον χειμώνα αγγίζουν τους -20 βαθμούς κελσίου.

Πάνω από αυτό, στο κέντρο του νομού, φαντάζει το όρος Φαλακρό, παρατηρητής της γειτονικής Βουλγαρίας, το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα βουνά της χώρας.

Οι τουριστικές υποδομές του Νευροκοπίου είναι ανάλογες με τις ανάγκες της περιοχής και φυσικά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Θα βρείτε ξενοδοχεία και δωμάτια όλων των κατηγοριών στο Νευροκόπι και στα τοπικά διαμερίσματα του Γρανίτη, του Βώλακα και των Ποταμών και ταβέρνες με παραδοσιακές συνταγές στα Λευκόγεια, στο Γρανίτη, στο Οχυρό, στον Βώλακα, στο Παγονέρι και στα περισσότερα διαμερίσματα.

 

Στο Νευροκόπι μπορείτε να επισκεφτείτε διάφορα όμορφα, μικρά χωριά και να απολαύσετε τις ομορφιές της φύσης και τη φιλοξενία των κατοίκων τους. Ο Βώλακας (πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού), ο Γρανίτης, οι οικισμοί Παγονέρι και Περιθώρι που έχουν κηρυχθεί ως παραδοσιακοί και προστατευόμενοι, το Λιβαδάκι, το Δέλτα, το Κατάφυτο, αλλά και όλα τα χωριά του λεκανοπεδίου αποτελούν θαυμάσια θέρετρα.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στο Τοπικό Διαμέρισμα Παγονερίου, έναν από τους δύο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, στα 672 μέτρα και 20χλμ. βορειοανατολικά του Νευροκοπίου, που πήρε το όνομά του από τα παγωμένα νερά που τρέχουν από τις βρύσες του. Με φόντο τις άγριες κορυφές του Φαλακρού και χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, κατοικείται από ντόπιους Μακεδόνες αλλά και Ηπειρώτες μάστορες οι οποίοι σμιλεύοντας την πέτρα δημιούργησαν ένα οικιστικό περιβάλλον ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Οι βρύσες του χωριού με το παγωμένο νερό (απ' όπου πήρε και το όνομα του το χωριό), το επιβλητικό καμπαναριό του πετρόκτιστου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η πλακόστρωτη πλατεία, τα σπίτια με τα με χαγιάτια, αλλά και τα στενά, γραφικά σοκάκια του, ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής.

Aπό την άλλη πλευρά του Κάτω Νευροκοπίου, στα νοτιοδυτικά του, βρίσκεται το χωριό Περιθώρι, στα 585 μέτρα υψόμετρο. Πρόκειται για παλιό κεφαλοχώρι της περιοχής, χαρακτηρισμένο επίσης ως παραδοσιακός οικισμός, με έντονη οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα και με την τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική του Αγίου Νικολάου, που χρονολογείται από το 1835, να είναι ίσως το παλαιότερο χρονολογημένο μνημείο.

Το Περιθώρι αποτελεί ζωντανό αναπτυξιακό κύτταρο στο λεκανοπέδιο με εκδηλώσεις μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Με μια επίσκεψη στα συσκευαστήρια πατάτας του χωριού, θα διαπιστώσετε πώς γίνεται η συσκευασία και η διανομή στα μεγάλα αστικά κέντρα, της φημισμένης πατάτας του λεκανοπεδίου.

Το παραδοσιακό στοιχείο είναι εξίσου έντονο στο Δασωτό, αλλά και στη Μικροκλεισούρα, τα οποία χαρακτηρίζονται από στενά δρομάκια, παλιά αρχοντικά και παραδοσιακά διαμορφωμένες αυλές.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού ( www.falakro.gr ) αποτελεί για την περιοχή πραγματικό σημείο αναφοράς στον τομέα του χειμερινού και όχι μόνο τουρισμού. Είναι ένα από τα καλύτερα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας, με 21 μοναδικές φυσικές πίστες συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων και διαφορετικών βαθμών δυσκολίας. Επίσης διαθέτει τρία σαλέ και αναβατήρες διαφόρων τύπων.

Όμως το Φαλακρό δεν είναι μόνο για τον χειμώνα, μιας και είναι γνωστό και ως «βουνό των λουλουδιών» ή ως «βοτανικός παράδεισος των Βαλκανίων» εξαιτίας της πλούσιας χλωρίδας του. Προσφέρει ευκαιρίες πεζοπορίας, αναρρίχησης και ορειβασίας σε δυσπρόσιτες βουνοκορφές και επιβλητικές ορθοπλαγιές ή ακόμη και για παγοαναρρίχηση στο βάθους 100 μέτρων σπηλαιοβάραθρο της «Χιονότρυπας». Η οικολογική και αισθητική αξία του Φαλακρού αναγνωρίστηκε με την ένταξή του στο δίκτυο Natura 2000.

Το χωριό Οχυρό, 40χλμ. από τη Δράμα και 3χλμ. από το Νευροκόπι, αξίζει επίσης μια επίσκεψη, καθώς ο οικισμός και τα γύρω βουνά είναι γνωστά από την περίφημη γραμμή των οχυρών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την ηρωική αντίσταση των λιγοστών Ελλήνων στρατιωτών εναντίον των γερμανικών δυνάμεων τον Απρίλιο του 1941.

Στο ύψωμα κοντά στην κοινότητα του Οχυρού, βρίσκεται το απόρθητο οχυρό Λίσσε, με τις δαιδαλώδεις υπόγειες στοές και τα πολυβολεία και το μικρό μουσείο που μπορούμε να επισκεφτούμε στις 6 Απριλίου ή την πρώτη Κυριακή του ίδιου μήνα, όταν ανοίγουν οι χώροι στο κοινό για τις επετειακές εκδηλώσεις. Σε άλλες περιόδους ο χώρος είναι επισκέψιμος σε οργανωμένους κυρίως εκδρομείς, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Ένα ακόμη πανέμορφο μέρος που συνδυάζει βουνά με κάθε λογής δέντρα, είναι η περιοχή της λίμνης των Λευκογείων, η οποία χρησιμοποιείται για την άρδευση των χωραφιών όλου του λεκανοπεδίου και αποτελεί παράλληλα μέρος αναψυχής για φαγητό, κυνήγι και ψάρεμα, αλλά και η λίμνη του Καταφύτου.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή στο μυθικό ποταμό Νέστο, μεταξύ των Τοπικών Διαμερισμάτων Μικροκλεισούρας και Ποταμών και στον παραπόταμο Δεσπάτη, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος.

Πληροφορίες για το Κάτω Νευροκόπι και τα χωριά του, θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.nevrokopi.gr

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις.