Τηλεφωνική επικοινωνία

+30 2311180790

ή στο info@focusgreece.com

Online Κρατηση Ξενοδοχειων

Μηδενισμός φίλτρων

Όλα τα ξενοδοχεία - εστιατόρια

Τελευταία άρθρα

Ονειρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις 2015-02-02

Η Ονειρούπολη έχει καθιερωθεί στη Δράμα ως μια χειμερινή εορταστική εορτή για όλο τον κόσμο αλλά κυρίως τα παιδιά !! Κάθε χρόνο εντυπωσιακά δημιουργήματα που θυμίζουν μια παραμυθένια πολιτεία δημιουργούνται στο χώρο
περισσότερα

Αξιοθέατα

Αερολέσχη Δράμας
Αερολέσχη Δράμας “ΑΙΟΛΟΣ”Στην Δράμα ιδρύθηκε η πρώτη «Αερολέσχη Δράμας» το 1986.Στις 22 Νοεμβρίου 1990 γίνεται η πρώτη πτήση από τον Κορύλοβο.Στις 3 Απριλίου 1991 ιδρύθηκε η «Ένωση Αιωροπτεριστών Δράμας Αίολος» με πρόεδρο
περισσότερα
Αρχαιολογικό Μουσείο
Το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας καλύπτει χρονολογικά την ανθρώπινη παρουσία στο νομό Δράμας από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή (50.000 χρόνια από σήμερα), με τα ίχνη ζωής των παλαιολιθικών κυνηγών στο σπήλαιο Πηγών του Αγγίτη,
περισσότερα
Εκκλησιαστικό Μουσείο
Η ιστορία της χριστιανικής εκκλησίας στη Δράμα ξεκινά στη βυζαντινή εποχή και γνωρίζει περιόδους σκληρών δοκιμασιών στην πολυτάραχη περιοχή.Από το 14ο αι., όταν σημειώνεται η οθωμανική κατάκτηση, μέχρι και τον 20ό αι. με τις
περισσότερα
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου
Πρόκειται γι ένα χώρο διαμορφωμένο με γνώση και μεράκι, όπου ο επισκέπτης μπορεί παρατηρώντας τis προθήκες και τα σχετικά διοράματα να σχηματίσει μια συνολική εικόνα για τoυs Βιότοπους τns περιοχής του ποταμού Νέστου και
περισσότερα
ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ
ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ - ΔΡΑΜΑΔιεύθυνση: Οχυρό, 66033 Κ. ΝευροκόπιΏρες λειτουργίας: Απαιτείται συνεννόηση με τη Στρατιωτική μονάδα της περιοχής.Τα οχυρά Λίσσε βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό Οχυρό και περίπου 2 χλμ. από τη πόλη
περισσότερα

Το Παρανέστι είναι από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά χωριά του Νομού Δράμας και φημίζεται για τις δραστηριότητες δίπλα στον ποταμό Νέστο.

Βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο του νομού Δράμας σε απόσταση 39 χιλιόμετρα από την Ομώνυμη πόλη. Ανατολικά  συνορεύει με τον νομό Ξάνθης και το δήμο Σταυρούπολης ενώ στα δυτικά με το δήμο Σιδηρόνερου και Δράμας. Στα βορεια σύνορα του Παρανεστίου βρίσκεται η Βουλγαρία και στα νότια ο Δήμος Νικηφόρου. Η ονομασία του δηλώνει τη γειτνίασή του με τον ποταμό Νέστο.

Στο Παρανέστι υπάρχει το μουσείο της φυσικής ιστορίας, στο οποίο ο επισκέπτης θα γνωρίσει το φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου, θα μάθει για τα διάφορα ζώα που έχουν ζήσει και ζουν στην περιοχή, θα μάθει για τα πετρώματα του ορυκτού  πλούτου αλλά και γενικά για την δομή χαρακτηριστικών φυσικών οικοσυστημάτων όπως του δάσους του ρυακιού, της εκβολής, του θαμνότοπου, των αλπικών λιβαδιών.

Τα ποτάμια που διαβένουν την περιοχή είναι οι παραπόταμοι του Νέστου με ονόματα Διαβολόρεμα, ρέμα Φαρασινού, Αχλαδόρεμα, Αρκουδόρεμα, το ρεύμα Περιβλέπτου και άλλα μικρά ή μεγάλα ποτάμια.

Το Παρανέστι αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης για το φυσικό του περιβάλλον. Σημαντικό βιότοπο για την περιοχή αποτελεί η περιοχή του Δάσους Φρακτού και το Παρθένο δάσος Παρανεστίου, τα οποία αποτελούν μοναδικά παρθένα δάση στην Ελλάδα και το έτος 1980 κηρύχτηκαν ως διατηρητέα μνημεία του Φυσικού Πλούτου.

Τα σπάνια είδη φυτών και η πλούσια πανίδα του έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της Unesco να το εντάξει στον κατάλογο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς. Έχει αναγνωριστεί ως το σπουδαιότερο δάσος της Ευρώπης, στο Παρθένο δάσος Παρανεστίου υπάρχει και καταφύγιο άγριας ζωής όπως και στην Αετοράχη.

Τα βλέμματα αιχμαλωτίζει 15 χλμ. μετά τη κοίτη του Αρκουδορέματος, ο εντυπωσιακός καταρράκτης Τραχωνίου – Διποτάμων, πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων ύψους 40 μέτρων !

Εντυπωσιακοί καταρράκτες είναι επίσης, αυτός του Σκοτεινού, του Λεπίδα και στο Αχλαδόρεμα σχηματίζει έναν εντυπωσιακό υδάτινο σχηματισμό με τρεις συνεχούς ροής καταρράκτες.

Τοπία σπάνιας ομορφιάς από την τοπική φύση θα συναντήσετε στο Μεγάλο Λιβάδι, στο Αρκουδόρεμα, στο Στραβόρεμα και στο Διαβολόρεμα, στο ρέμα της Ντάλιας (γνωστό και ως ρέμα της Αγίας Βαρβάρας) τα νερά της σχηματίζουν τον ομώνυμο καταρράκτη λίγο πριν από την έξοδο τους στο Αρκουδόρεμα.

Τα Θερμιά βρίσκονται βόρεια 25 χλμ από το Παρανέστι και αξίζει να τα επισκεφθείτε για το παλιό πέτρινουδροθεραπευτήριο τους το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 620 μέτρων και ενδείκνυται για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες κτλ..

Η Πρασινάδα είναι ένας παλαιός οικισμός ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μέτρων, 19 χλμ. από το Παρανέστι, σημαντικό αξιοθέατο της Πρασινάδας είναι η Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η οποία λέγεται πως χτίστηκε στην θέση του παλαιότερου Βυζαντινού μοναστηριού. Η Πρασινάδα μαζί με τον οικισμό του Άνω Θόλου έχουν τα περισσότερα παραδοσιακά σπίτια στην περιοχή, επίσης παραδοσιακή αρχιτεκτονική εντοπίζουμε και στα σπίτια του Καπνόφυτου, της Κρήνης, του Χαλεπιού και του Αηδονόκαστρου.

http://www.paranestiotes.gr

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις.